Bemutatkozás

Főoldal

 

Bársony Róbert
Bezárt katonai- és határőrlaktanyák hasznosításának helyzete Magyarországon

Absztrakt

A 20. század végi társadalmi és gazdasági változások folytán jelentősen megváltozott a Magyar Honvédség szerkezete és funkcionáló laktanyáinak mennyisége. A vidéki helyőrségek többségét gyors döntésekkel leépítették, sok esetben máig hasznosítatlan és kármentesítetlen területeket, hatalmas infrastruktúra hagyatékot hagyva hátra évtizedeken keresztül. A megszüntetett laktanyák esetében keresni kell azokat a lehetőségeket, melyek a hátrahagyott objektumok hasznosíthatóságának lehetőségére mutatnak és az ott máig fellelhető környezeti károk csökkentésére irányulnak. Ennek érdekében szükséges a volt laktanyák feltérképezése és a jelenlegi állapotuk megvizsgálása.

Kulcsszavak:
leépítés, bezárt laktanyák, környezeti károk, barnamezős területek, hasznosíthatóság

Bársony Róbert 2018: Bezárt katonai- és határőrlaktanyák hasznosításának helyzete Magyarországon. Területfejlesztés és Innováció, 12(2) pp.40-52.

Vissza (2018)

 

A PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet Politikai Földrajzi, Fejlődési és Regionális Tanulmányok Tanszékének, valamint Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszékének elektronikus folyóirata
Évfolyamaink
Kapcsolat
Szerzőinknek
Szerkesztőség

Területfejlesztés és Innováció